Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Landelijke campagne ongewenst gedrag

Op dinsdagavond 19 mei is Breda gestart met de landelijke campagne ‘Maak er een punt van’ tijdens het Bredaas Sportcafé. Hiermee maken sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties een punt van grensoverschrijdend gedrag bij organisaties waar vrijwilligers werken met minderjarigen of mensen met een verstandelijke beperking (kwetsbare groepen). Breda Actief zet deze campagne kracht bij door de lancering van de lokale samenwerking met Bredase experts op het gebied van omgaan met ongewenst gedrag.

De landelijke estafette is gestart op 18 mei in Barendrecht met als doel er voor te zorgen dat kwetsbare groepen in hun vrije tijd veilig kunnen samenkomen, sporten en spelen. Dit zonder dat zij slachtoffer worden van grensoverschrijdend gedrag – in welke vorm dan ook. Om dit te realiseren motiveert de campagne organisaties preventieve maatregelen te nemen om de kans op een incident zoveel mogelijk te beperken.

Tijdens de estafette in Breda geven sportbestuurders een rode bal (het stokje) door aan andere bestuurders met de oproep aandacht te vragen voor het omgaan met ongewenst gedrag binnen de organisatie. De rode bal staat symbool voor de punt in de campagnenaam ‘Maak er een punt van’.

 Burgemeester Depla start de estafette

Burgemeester Depla startte de estafette door de bal te overhandigen aan de gastheer van het sportcafé, Barons Breda Basketball. Deze werd direct doorgegeven aan veertien andere aanwezige verenigingen waarmee Breda koploper is van de landelijke estafette.

De lokale samenwerking op gebied van ongewenst gedrag werd ondertekend door CJG Breda, GGD West-Brabant, Veilig Thuis, RADAR en Breda Actief. Samen slaan zij de handen ineen om ‘het omgaan met ongewenst gedrag’ binnen vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen in goede banen te leiden en preventief beleid te stimuleren. Door een logische taakverdeling is het nu duidelijk welke organisatie waarvoor inzetbaar is. De ondertekening van deze samenwerking werd overhandigd aan de burgemeester van Breda. Meer informatie is te vinden via de website van Breda Actief.