Lancering Roze sociale kaart Rotterdam

Roze Sociale Kaart wijst lhbti’ers de weg in Rotterdam

 

RozeSocialekaart_Logo_Staand_Main_Wit-01[1].png

Voor lhbti’ers (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenderpersonen en mensen met een intersekseconditie) heeft Rotterdam een groot aantal gespecialiseerde voorzieningen. Maar lang niet altijd weten lhbti’ers of hulpverleners de weg te vinden. Bureau voor gelijke behandeling RADAR heeft daarom in opdracht van de gemeente Rotterdam de Roze Sociale Kaart Rotterdam ontwikkeld, die 17 mei feestelijk wordt gelanceerd tijdens de Rotterdamse IDAHOT-bijeenkomst in Kantine Walhalla.

 

De Roze Sociale Kaart Rotterdam is een handige website die lhbti’ers de weg wijst naar plekken in de stad waar ze elkaar kunnen ontmoeten en naar organisaties die gespecialiseerde hulp, ondersteuning en deskundigheid bieden. Alle organisaties in de stad die zich (mede) richten op lhbti’ers krijgen een plek op de Roze Sociale Kaart Rotterdam: van sportclub Ketelbinkie, Roze in Blauw, COC Rotterdam tot The Hang-Out 010. Waar bepaalde relevante vormen van dienstverlening ontbreken in Rotterdam is gezocht naar organisaties buiten de stad om het aanbod zo compleet mogelijk te maken.

 


Makkelijk zoeken

De Roze Sociale Kaart Rotterdam laat in een oogopslag zien waar je de organisaties kunt vinden in de stad. Bezoekers kunnen zoeken in categorieën als vrije tijd, veiligheid, gezondheid en belangenorganisaties. Je kunt de kaart vinden op www.rozesocialekaartrotterdam.nl. De kaart is vaak ook te vinden via de websites van de in de kaart opgenomen organisaties.

Voor de start van de Roze Sociale Kaart Rotterdam zijn een groot aantal organisaties benaderd. De kaart zal blijvend worden bijgewerkt en verfijnd. Rotterdamse organisaties met een gespecialiseerd aanbod voor lhbti’ers, die nog niet zijn vermeld, kunnen contact opnemen met RADAR, tel 010 411 39 11 of e-mail: info@radar.nl


Feestelijke lancering

De Roze Sociale Kaart Rotterdam wordt gelanceerd op 17 mei, de Internationale dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. Plaats van handeling is de IDAHOT-bijeenkomst in Kantine Walhalla aan de Veerlaan 11. Voor meer informatie kijk hier >>

  • Zoeken

Naar boven