Kick-off Rotterdam met Lef

kickoffrdammetlef1.png In het schooljaar 2017-2018 slaan Bibliotheek Rotterdam, Schiedams LEF en RADAR de handen ineen en bieden het Rotterdams basisonderwijs een lesmethode voor groep 1-8 om het thema diversiteit in de klas bespreekbaar te maken. Het lespakket inclusief materialen is door scholen kosteloos te gebruiken.


Bij deze kick-off willen we alle leerkrachten en andere professionele medewerkers van de Rotterdamse basisscholen uitnodigen om kennis te maken met de LEF-kist. Daarnaast zal de Diverscitymeter gepresenteerd worden, een digitale test waarmee leer-krachten zelf op eenvoudige wijze de acceptatie van (seksuele) diversiteit in de klas kunnen meten.


Op woensdag 25 oktober 2017 bent u vanaf 13.30 uur welkom in de Desideriuszaal, op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek. Het adres is Hoogstraat 110 te Rotterdam.

 

rdammetlef_prog.jpg

 
Workshop 1 – Filmzaal (vierde verdieping): Schiedams LEF demonstreert de LEF-kist vol met prentenboeken en leesboeken over diversiteit en lessen voor groep 1 t/m 8. De lessen voldoen aan kerndoel 38. Ook spelen we het interactieve 'Geboortespel', waarin duidelijk wordt dat (seksuele) diversiteit geen keuze is.


Workshop 2 – Desideriuszaal: RADAR presenteert de ‘Diverscitymeter’, een digitale tool waarmee docenten op eenvoudige wijze de sfeer en de tolerantie van een klas kunnen meten. Op anonieme wijze wordt duidelijk of er gepest wordt in de klas en krijgt de docent een idee van de kennis van leerlingen over thema’s zoals discriminatie, seksuele diversiteit en vooroordelen.


U kunt zich tijdens de kick-off kosteloos aanmelden voor een LEF-kist inclusief materialen, gastles en docentenbijeenkomst voor de gehele school.


Meld u zich snel aan, er zijn slechts 60 plaatsen beschikbaar en vol is vol.

AANMELDEN

logosrdamsmetlef1.jpg

  • Zoeken

Naar boven