IDAHOT Rotterdam

idahot2018.jpg
Solidariteit en allianties

17 mei is het IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homo- Bi- en Transfobie. Op die dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Rotterdam Pride organiseert op 17 mei 2018 IDAHOT Rotterdam, in samenwerking met COC, IDEM Rotterdam, RADAR, Humanitas, Transcafé Rotterdam, Roze in Blauw en de Veiligheidsalliantie

 

Kennislabs

In drie kennislabs worden thema’s besproken als intimidatie, vooroordelen, discriminatie en geweld. Thema’s die LHBTQI+’ers dagelijks ervaren en waarvan de impact immens is. We verkennen de invloed van sociale ongemakken op de werkvloer en onderzoeken de gevolgen op identiteit en sociaal wenselijk gedrag.

  1. Traditioneel schadelijke praktijken en eerwraak: Hoe LHBTQI+ jongeren belemmerd worden om zichzelf te zijn.
  2. Cultuursensitief werken in ontmoeting met de LHBTQI+ doelgroep.
  3. Ben je mooi genoeg? Ongemakken onder transgenderpersonen.

De kennislabs worden gehost door Transcafé Rotterdam, IDEM Rotterdam, RADAR en Roze in Blauw. De Veiligheidsalliantie is betrokken bij de invulling van de kennislabs.

Tijd: 11:30 – 15:00 uur

Locatie: Theater Walhalla

De toegang is gratis, maar meld je wel aan via het aanmeldformulier.

 

Cultureel programma

In LantarenVenster vindt het cultureel programma van IDAHOT plaats, met theater, film en debat. Met onder andere een liefdevol theaterstuk van Rikkert van Huisstede, de prachtige korte film Ma’MaQueen en een debat met de filmmaker, theatermakers en LHBTQI+ professionals.


Tijd: 16:30-18.30 uur

Locatie: LantarenVenster

Aanmeldformulier

 

Rotterdam Pride: lancering thema

Stap aan boord van de Rotterdam Pride boot en laat je onder het genot van een drankje, een hapje, een dj en verschillende performances verrassen tijdens een tocht door de Rotterdamse haven. Op een spectaculaire manier wordt het thema van Rotterdam Pride bekend gemaakt.


Tijd:
18:30-22.00 uur

Locatie: kade LantarenVenster

Aanmeldformulier

 


 

  • Zoeken

Naar boven