Geslaagde bijeenkomst 35 jaar RADAR

Met een sfeervolle bijeenkomst in Arminius in Rotterdam is woensdag 28 november uitgebreid stilgestaan bij 35 jaar RADAR.

 

De monumentale kerk aan het Museumpark stroomde deze stormachtige namiddag vol met (oud-) medewerkers, vrijwilligers en bestuursleden die vanaf de oprichting hebben bijgedragen aan het succes van de organisatie. Ook goede contacten uit het werkveld gaven acte de présence. Ze werden warm welkom geheten door Dirk Dekker, voorzitter van de raad van toezicht.

 

Voor het inhoudelijke programma waren minister Kajsa Ollongren en de Rotterdamse wethouder Bert Wijbenga uitgenodigd. Tot slot belichtte directeur-bestuurder Cyriel Triesscheijn, die vanaf de oprichting bij RADAR betrokken is, de grote verscheidenheid aan onderwerpen waar RADAR zich vandaag de dag mee bezighoudt”.  

 

Rechtvaardiger samenleving

Minister Ollongren bedankte RADAR in haar tekst ‘voor 35 jaar mensen op hun rechten wijzen en werken aan een rechtvaardiger samenleving’. Omdat de minister verplichtingen had in de Tweede Kamer, werd haar tekst uitgesproken door Marleen Jongeneel-van Amerongen, plv. directeur directie Constitutionele Zaken en Wetgeving van het ministerie van BZK.

 

“ADV’s zijn onze ogen en oren in de strijd tegen discriminatie.  Een onmisbare schakel. Onder de ADV’s is RADAR buitencategorie. Een enorme staat van dienst. Een begrip in Zuid-Holland en Brabant. Eén van de meest actieve ADV’s als het gaat om registratie, voorlichting, training en onderzoek. Onderzoeken en standpunten van RADAR worden in de Tweede Kamer en media serieus genomen en, belangijker, overgenomen.”   

 

Canon Gelijke Behandeling

Tevens werd deze bijeenkomst het startschot gegeven voor de Canon Gelijke Behandeling. Onder het mom van ‘schrijf geschiedenis’, wordt een ieder opgeroepen om mee te denken, en onderwerpen of personen aan te dragen die een plek in deze Canon verdienen.

 

>> Bekijk de foto's op de Facebookpagina van RADAR

 

 rdr-87-min.jpg

  • Zoeken

Naar boven