Discriminatie

Factsheets: informatie over discriminatie en gelijke behandeling

 

Discriminatie is het ongelijk behandelen van mensen op basis van persoonlijke kenmerken die er in die situatie niet toe doen.  Zo kan iemand worden afgewezen voor een baan omdat zij een vrouw is, uitgescholden worden op straat omdat hij homo is of een discotheek niet worden binnengelaten vanwege zijn of haar donkere huidskleur. Discriminatie kan plaats vinden op verschillende 'gronden', die zijn vastgelegd in de wet.

 

De onderstaande factsheets geven ieder meer informatie over een specifieke discriminatiegrond of plek waar discriminatie zich af kan spelen. In de factsheets vind je niet alleen uitleg over wat deze vorm van discriminatie inhoudt, maar ook informatie over wat er in de wet en in (internationale) verdragen over is vastgelegd. Daarnaast vind je er achtergrondinformatie over wat er bekend is over hoe vaak deze vorm van discriminatie voorkomt en wie erdoor getroffen worden. Tot slot wordt verwezen naar andere websites en organisaties en vind je er informatie over hoe je een discriminatie-ervaring kunt melden.

 

De factsheets worden door RADAR met enige regelmaat geüpdate. Ook komen er soms nieuwe factsheets over belangrijke onderwerpen bij. Mocht je bepaalde informatie missen, laat het ons dan weten via e-mail: info@radar.nl .

 

 

Factsheets

  • Zoeken

Naar boven