Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Discriminatie in de eerste helft van 2015

Als antidiscriminatievoorziening behandelt RADAR meldingen en klachten over discriminatie. Maar discriminatie is meer dan een reeks individuele incidenten. Contextinformatie is voor RADAR belangrijk om discriminatie effectief op te sporen en te bestrijden.

Moslimdiscriminatie, etnisch profileren, vluchtelingen

In deze notitie presenteren we in vogelvlucht enkele voorvallen, discussies en ontwikkelingen die in de eerste helft van 2015 van invloed waren op het discriminatiebeeld in Nederland. Nieuw onderzoek naar moslimdiscriminatie en antisemitisme, etnisch profileren door de politie, de vluchtelingencrisis, gendergelijkheid in de participatiesamenleving en discriminatie in de media komen aan bod. Daarnaast bespreken we een aantal opmerkelijke casussen en ontwikkelingen in het overheidsbeleid.

Lees meer in Stemmingen en Koersen

Dus wil je weten wat er de afgelopen maanden is gebeurd op het gebied van discriminatie? Lees de notitie “Stemmingen en Koersen: Discriminatie in de eerste helft van 2015, een overzicht in vogelvlucht”.

Publicaties

  • Stemmingen en Koersen 2015 (deel 1)

    Klachten en meldingen van discriminatie staan niet op zichzelf maar vinden plaats in een maatschappelijke context. Stemmingen en Koersen schetst actuele ontwikkelingen die van invloed zijn geweest op het discriminatiebeeld …

    publicatie