Dialoogtraining

Met zelfvertrouwen een buurtdialoog leiden

 

RADAR organiseert in gesprekstafels waar buurtbewoners met elkaar in gesprek gaan over thema’s als geluk of dromen. De gespreksleiders zijn meestal enthousiaste mensen uit de buurt. In de dialoogtraining oefenen ze gesprekstechnieken om later vol zelfvertrouwen aan de gesprekstafel aan te schuiven.

 

Dit gaan we doen

Oefenen met goed luisteren, tussendoor samenvatten en vriendelijk doorvragen. Natuurlijk staan deze gesprekstechnieken ook in een boekje, maar de grote plus van de dialoogtraining is dat deelnemers direct feedback krijgen op hoe ze het doen. Voor, tijdens en na de oefeningen is er volop ruimte voor vragen. Deelnemers kunnen ook een eigen casus voorleggen aan de trainer én de andere deelnemers.

Dit levert het op

Deelnemers zijn klaar voor de dialoog. Ze weten hoe ze het gesprek zelfverzekerd opstarten. Maar ook hoe ze het daarna soepel laten verlopen, zelfs als niemand iets zegt – of juist iedereen het woord wil. Of als één persoon het gesprek domineert.

Dit is wat deelnemers zelf zeggen:
‘Door de training ben ik goed voorbereid op de gesprekken die ik ga leiden.’
‘Vooral de luisteroefeningen hebben me geholpen om de dialoog in goede banen te leiden.’
‘Ik luister beter en geef iemand anders meer ruimte, waardoor misverstanden minder snel ontstaan.’

 

Voor wie is het?

Deze training is voor iedereen die een dialoog wil opstarten in zijn of haar buurt en daar goed voorbereid aan wil beginnen. De workshop wordt ook gegeven aan professionals (zoals welzijnswerkers of docenten) die een gesprekstafel willen leiden.

 

Praktische informatie

De dialoogtraining neemt een dagdeel in beslag. We geven de training altijd in een openbare locatie, zoals een school, buurthuis of sportcentrum bij u in de buurt.

  • Zoeken

Naar boven