CRM oordeelt in 2 RADAR zaken

1 maart 2014 - Het College voor de rechten van de mens oordeelde onlangs over twee zaken die RADAR had voorgelegd. Het ging in deze gevallen om verboden onderscheid op grond van ras. Hieronder een samenvatting van de oordelen met een link naar het volledige oordeel op de website van het College voor de rechten van de mens.

 

Nieuw Rotterdams Café maakt verboden onderscheid op grond van ras door een man de toegang tot zijn café te weigeren.

 

De portier van het Nieuw Rotterdams Café heeft op een vrijdagavond een Marokkaanse man met drie vrienden op grond van de huisregels niet binnengelaten. Eén van die huisregels is dat een gast niet te dominant aanwezig mag zijn en geen bepalende stempel op de sfeer mag drukken. De man en zijn vrienden zijn de enigen die op die avond niet zijn toegelaten. De man is van mening dat hij en zijn vrienden zijn geweigerd vanwege hun Marokkaanse afkomst. Het café stelt dat is gehandeld volgens de huisregels en dat de afkomst van de vier jongens geen rol heeft gespeeld bij de weigering.

 

Volgens het College heeft Nieuw Rotterdams Café jegens de man verboden onderscheid op grond van ras gemaakt bij de weigering hem toe te laten tot zijn horecabedrijf.

 

Volledig oordeel >>

 

 

Een zorginstelling heeft verboden onderscheid op grond van ras gemaakt bij de werving van verzorgenden, verpleegkundigen en woonbegeleiders.

 

Een zorginstelling heeft op haar website personeelsadvertenties geplaatst waarin ze vraagt naar een Hindoestaanse Contactverzorgende IG, een Marokkaanse Verpleegkundige en een Turkse Woonbegeleider Plus. Verder staat in de advertentie dat sollicitanten de Hindoestaanse, Marokkaanse of Turkse cultuur en taal door en door moeten kennen en dat het bij voorkeur hun achtergrond is. Ook heeft de zorginstelling een advertentie geplaatst voor een Contactverzorgende IG voor de Nederlandse woongroep. In die advertentie staat dat de sollicitant de Nederlandse cultuur en taal door en door kent en dat het bij voorkeur zijn achtergrond is. De zorginstelling vraagt het College om te beoordelen of deze wijze van werving in overeenstemming is met de gelijkebehandelingswetgeving.

 

Het College heeft als oordeel uitgesproken dat de zorginstelling verboden onderscheid op grond van ras heeft gemaakt bij de werving.

 

Volledig oordeel >>

 

  • Zoeken

Naar boven