Coming Out Day 2012

11 Oktober is het Coming Out Dag. Coming Out Dag is er voor idereen, ongeacht leeftijd of cultuur. Op deze dag besteden we extra aandacht aan de positie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Coming Out Dag wordt internationaal gevierd sinds 1988. Dit jaar ook op het Schouwburgplein in Rotterdam.

 

Coming Out is een uitdrukking die wordt gebruikt om het moment aan te duiden waarop een homo, lesbienne, biseksueel of transgender voor zijn of haar seksuale gerichtheid uitkomt. Op Coming Out Day kun jij mensen die uit de kast willen komen, zijn gekomen of er noodgedwongen nog in zitten, ondersteunen.  

 

Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de lhbt-jongeren moeite heeft met 'uit de kast komen'. Dus laat je Facebook, LinkedIn, Hyves, eDarling, Bullchat en Grindr voor wat het is en kom donderdag vanaf 13.00 uur naar het Schouwburgplein in Rotterdam en steun alle LHBT’s!

 

COMING OUT INFOSTAND
Ben jij benieuwd hoe het is om uit de kast te moeten komen? Ben jij uit de kast gekomen? Denk jij dat er een vriend of vriendin die jij kent, misschien wel in de kast zou kunnen zitten? Vraag het ons! Wij beantwoorden je vragen  en delen onze kennis over de LHBT-gemeenschap. Je kunt ons vinden bij de Coming Out Infostand. Hier zijn vrijwilligers aanwezig van diverse LBHT-organisaties uit Rotterdam, zoals COC, Apollo Rotterdam, Erasmus Pride en RotterdamV.

 

 

SMARTPHOON-FILM PROJECT: BEN JIJ OPEN MINDED?
OM staat voor Open Minded. Ben jij Open Minded? Laat het zien! We vragen voorbijgangers en bezoekers of ze een filmpje van twee minuten willen opnemen. Wij willen onderzoeken wat Rotterdammers onder Open Mind verstaan. Wil je deel uitmaken van dit filmproject en jouw stem laten horen? Be there.

 

PIXIE’S OPEN MINDED SPEEDDATE 1.0

We zijn tegenwoordig lid van 2 of meer social media platforms. Iedere dag checken we onze profielen om te kijken of we nog nieuwe reacties hebben. We onderhouden niet alleen bestaande contacten, maar we gaan ook opzoek naar nieuwe contacten via social media. Maar waar zijn de tijden gebleven waarbij we iemand op straat, in een kroeg of op een speeddate tegen kwamen. Vervang het digitale scherm, voor een analoge kennismaking met een onbekende, zonder opschepperij, leugens en bedrog. Gewoon real life speeddaten met echte mensen, ook voor de gezelligheid!

 

VREEMDE-EENDJES-VISSEN

Dit jaar delen COC en Apollo niet alleen "vreemde" eendjes in de bijt uit op middelbare scholen, maar ook op het Schouwburgplein. Je moet er wel wat voor doen! Dus, vis een vreemde eend uit de vijver en win een kaartje voor YMCGAY.

 

Locatie:                    Schouwburgplein

Datum:                     11 oktober 2012

Tijd:                          13.00-17.00

Deelnemers:             COC Rotterdam, RotterdamV , Apollo Rotterdam, Erasmus Pride

Ondersteund door:   OM-community en SoFar (jongerenteam RADAR)

 

meer over activiteiten in het ader van Coming Out Day, kijk op de website van het COC 

  • Zoeken

Naar boven