Cijfers 2014

 

Het aantal meldingen bij RADAR in 2014 is met 85 procent gestegen ten opzichte van 2013. Discriminatie krijgt in 2014 veel (media-)aandacht, wat soms voor een flinke stijging in het aantal meldingen zorgt. Zwarte Piet en Geert Wilders zorgden voor discussie, net als de weigering van verschillende winkels om melkpoeder te verkopen aan mensen met een Aziatisch uiterlijk. De forse stijging in onze meldingen wordt vooral veroorzaakt door Geert Wilders en zijn uitspraken.

 

Deze en andere cijfers over de meldingen bij RADAR staan in het Webdossier meldpunt RADAR 2014. Het webdossier geeft een globaal overzicht van het aantal meldingen in het hele werkgebied van RADAR. In de Kerncijferrapportage lees je meer over de jaarcijfers van alle antidiscriminatievoorzieningen in Nederland.

                                                                                                                                                                                         

In de notitie Stemmingen en Koersen 2014 beschrijft RADAR actuele kwesties en ontwikkelingen die niet altijd uit de cijfers over meldingen zijn af te leiden. Deze publicatie dient dan ook als achtergrond en duiding bij de cijfers. Discussies over racisme in Nederland en de vrijheid van meningsuiting komen aan bod, net als de overheidsreactie op arbeidsmarktdiscriminatie en de ratificatie van het VN verdrag handicap. Ook landelijke cijfers over discriminatie en onderzoek naar verschillen tussen bevolkingsgroepen passeren de revue.

 

In de loop van het jaar zal RADAR op deze plek uitgebreide regionale rapportages publiceren waarin de meldingen bij RADAR naast de registraties bij politie en andere registraties worden gelegd.

  • Zoeken

Naar boven