Workshop Discriminatie buitenspel

Pak ongewenst gedrag binnen en buiten de lijnen aan

 

Spreekkoren op de tribune. In de kleedkamer altijd dezelfde harde grappen over iemands achtergrond. Kan dat zomaar? Op de workshop Discriminatie buitenspel ga je met je club – van speler tot barmedewerker – in gesprek over omgangsnormen binnen én buiten de lijnen. Waar zijn jullie trots op, en op welke punten kunnen jullie nog beter scoren?   

 

Dit gaan we doen

De meeste clubs hebben hun idee over ‘sportief gedrag’ op papier gezet, conform KNVB-richtlijnen. In deze workshop komen die papieren regels tot leven door er met elkaar over te discussiëren onder leiding van een professionele gespreksleider. Centraal staan praktijkvoorbeelden, zo van het eigen veld. Stel dat er een groepje spelers is dat altijd teveel drinkt en daarmee de sfeer verpest. Wie heeft hier de verantwoordelijkheid? Hoe kaart je het aan? Wat zijn passende sancties? De gespreksleider draagt ook voorbeelden aan van hoe andere clubs deze dilemma’s hebben getackeld.

Dit levert het op

Clubleden maken met elkaar werk van de sfeer, en dat verbroedert. De grenzen van ongewenst gedrag worden duidelijker, waardoor iedereen elkaar er in het vervolg op kan aanspreken. Trainers en scheidsrechters voelen zich versterkt, clubleden voelen zich gehoord.


Dit zeggen deelnemers:
‘Ik vond het prettig dat er volop ruimte was voor verschillende meningen.’
‘Jullie hebben goed door hoe het eraan toegaat op een voetbalvereniging.’
‘Ik weet nu wat we met elkaar afgesproken hebben over ongewenst gedrag en ik durf anderen erop aan te spreken.’

 

Voor wie is het?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die bij de sportclub betrokken is: vaste supporters, barmedewerkers, scheidsrechters, trainers en spelers. En niet alleen van voetbalclubs, maar ook hockey-, tennis-, zwem-, dart- of atletiekverenigingen en noem maar op. De workshop is geschikt voor alle verenigingen, groot of klein.

 

Praktische informatie

De workshop neemt een dagdeel in beslag en wordt gegeven bij u op de vereniging.

  • Zoeken

Naar boven