Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden

Mkb Rotterdam: divers en inclusief

Voor de ene mkb-ondernemer gaat het om het aantrekken en vasthouden van talentvolle werknemers, een ander wil beter aansluiten bij de behoeften van klanten en een derde ziet het als voorwaarde om innovatieve en creatieve teams samen te stellen. Ondernemers die streven naar een divers personeelsbestand en een inclusieve bedrijfscultuur doen dat niet alleen vanuit een maatschappelijk belang, het helpt ze ook bij het halen van bedrijfsdoelstellingen.

Wil je als ondernemer aan de slag met diversiteit en inclusie, maar heb je nog geen concrete aanpak. Dan vind je bij RADAR gerichte ondersteuning. Met onze ruime ervaring als expertisecentrum op het gebied van gelijke behandeling en het bestrijden van discriminatie, helpen we ondernemers om het gesprek in de organisatie aan te gaan en concrete stappen te zetten. Deze samenwerking vinden we belangrijk omdat mkb-bedrijven letterlijk in de wijken zitten en zo een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan inclusieve samenleving.

Wat is een inclusief bedrijf?

Een inclusieve organisatie betekent dat iedereen met zijn of haar unieke mix aan kwaliteiten en achtergronden wordt gezien. Het heeft betrekking op de gelijkwaardigheid, verscheidenheid en verbondenheid van medewerkers, ongeacht huidskleur, gender, seksuele voorkeur, beperking, leeftijd en etnische diversiteit. Op die manier is de organisatie beter in staat het aanwezige talent in de stad ten volle te benutten. Dat is niet alleen goed voor de stad, maar ook voor de ondernemer.

Waarom zijn diversiteit en inclusie belangrijk voor ondernemers?

Een inclusief bedrijf sluit beter aan op de diverse arbeidsmarkt van Rotterdam en je klanten, diverse teams zijn creatiever en innovatiever, het is sociaal eerlijker, het heeft effect op de werktevredenheid en persoonlijke motivatie en er wordt voldaan aan wettelijke verplichtingen op dit gebied. Bovendien is voor Rotterdamse ondernemers een hyperdiverse maatschappelijke omgeving al lang en breed realiteit.

Maak een kickstart

RADAR heeft in opdracht van de gemeente Rotterdam een programma ontwikkeld om Rotterdamse ondernemers te ondersteunen bij het ontwikkelen van een inclusieve organisaties. Dat doen we op z’n Rotterdams: met opgestroopte mouwen, gericht op resultaat en met aandacht voor de organisatie. Zo helpen we organisaties een kickstart te maken met diversiteit en inclusie.  Onze ervaring met het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen en het creëren van draagvlak is daarbij van grote meerwaarde. Meer informatie over onze trainingen is te vinden op deze pagina.

Wens van de gemeenteraad

Het mkb-programma van RADAR komt voort uit een initiatief van de gemeenteraad van Rotterdam. In de motie ‘Co-creatie diversiteitsbeleid’ vraagt de raad om een actief en aantoonbaar diversiteitsbeleid bij bedrijven en organisaties in de stad de norm te maken.

010 Inclusief

RADAR werkt in dit project nauw samen met 010 Inclusief. Ondernemers hebben via dit platform toegang tot een breed Rotterdams netwerk waarin ervaringen over diversiteit en inclusie worden uitgewisseld. 010 Inclusief heeft tevens een helpdesk voor ondernemers.

Blog

  • Een inclusieve werkvloer? We hebben iedereen nodig!

    Inclusief beleid? Dat is toch alleen voor grote bedrijven? Misschien wel als je het hebt over grote beleidsplannen, meerdaagse scholingen, trainen van HR-mensen of het inhuren van externe bureaus. Dat …

Onze specialisten

We helpen ondernemers om van diversiteit en inclusie een succes te maken. Dat doen we door advies te geven en trainingen (op maat) te verzorgen. Meer weten wat RADAR voor jou kan betekenen. Neem contact met ons op.