Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden

Cynthia Goedhart

Wat doe je bij RADAR? 

Ik werk als trainer.

Wat is je specialisme?

Ik hou me bezig met voorlichtingen, trainingen en projecten binnen het onderwijs. Ik voer veel Powerdays uit op het mbo en hbo en werk daarbij veel samen met onze PowerCrew: een groot team vrijwilligers en stagiaires. Ik ben binnen RADAR ook het aanspreekpunt als het gaat om stages en vrijwilligerswerk binnen het preventieteam.

Waarom ben je bij RADAR komen werken?

Ik vind het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt en gelijkwaardig wordt behandeld. Ik vind het heel waardevol om met jongeren in gesprek te gaan over de beelden die we over elkaar hebben en om te checken of deze wel altijd kloppend zijn. Werken aan bewustwording is volgens mij de eerste stap naar een samenleving waarbij we elkaar op een respectvolle en gelijkwaardige manier kunnen behandelen. Ik doe mijn best om daar een steentje aan bij te dragen.

Wat was je belangrijkste les uit de ‘school of life’?

‘In a world where you can be anything, be kind.’ Ik geloof erg in de kracht van ‘wat je geeft, krijg je’. Ik streef daarom altijd naar respectvolle omgangsvormen en vind het belangrijk om oog te hebben voor de ander.

Welk boek/documentaire/film/podcast moet iedereen gelezen/gezien/gehoord hebben?

Teveel om op te noemen, maar aangezien Nelson Mandela een van mijn grootste inspiratiebronnen was en nog steeds is, raad ik bijvoorbeeld Brieven uit de gevangenis van Nelson Mandela aan.